1. Clasificarea articulatiilor

Articulatii amfiartroze

Acasă · Tehnologie dentară · Tipuri de îmbinare · Dent-Wiki.

ARTICULATIILE pot fi

Juncturae sunt conexiunile osoase solide, cum ar fi suturile Fig. Articulația degetele nu îndoaie durerea articulară junctura cartilaginea indică două oase unite prin fibrocartilaj, cum ar fi simfiza oaselor pelvine.

Articulația osoasă junctura ossea articulatii amfiartroze poate dezvolta din osificarea unei articulații fibroase.

injectii pentru articulatii

Exemple de acest tip sunt suturile craniene, simfiza în mandibulă și vertebrele sacrale. Adevăratele articulații sau articulații juncturae synovia-lis, articulații permit mișcarea a două oase una față de alta; ele pot fi împărțite în articulații libere diartroze mobile și articulații rigide amfiartroze.

Care sunt tipurile de articulații din corpul uman?

Structure Corpurile articulare de la capetele oaselor care urmează să fie articulatii amfiartroze poartă suprafețele articulare cu un strat de 3 - 4 mm grosime de hialin sau fibrocartilaj ca cartilaj articular Fig. Suprafețele articulare pot fi împărțite în condilul convex și priza concavă.

Scopul cartilajului articular este de a obține o apropiere considerabilă de potrivire, de a acționa ca un amortizor datorită elasticității sale și de a salva osul de la despicare, ca răspuns la efortul mecanic.

 1. Sistemul articular
 2. Черный лед.

În unele articulații se observă faptul că suprafețele nu se potrivesc exact între ele; cu alte cuvinte, prezintă o incongruență care este compensată de articulatii amfiartroze articulare de exemplu, meniscus articularis la genunchi sau discus articularis în TMJ. Capsula articulară capsula articularis este alcătuită dintr-o acoperire puternică de țesut conjunctiv care asigură o sigilare etanșă la cavitatea articulației.

Capsula articulară este fixată pe ambele oase articulare și este formată din două straturi.

Stratul fibros exterior membrana fibrosa; membrana fibroasă este format din fibre de colagen încrucișate care sunt întărite de ligamente. Stratul interior membra-na sinovialis; membrana sinovială este un strat subțire prin care trec vasele de sânge și nervi și ale căror procese, cunoscute sub numele de pliuri sinoviale sau viloze, secretă lichidul sinovial.

1. Clasificarea articulatiilor

Lichidul sinovial sinovia este o substanță dură, stringentă formată din lichidul țesutului, celulele epiteliale moarte și alte fragmente de celule articulatii amfiartroze reduce frecarea între suprafețele articulare ca un lubrifiant. O cavitate articulară spațiul articulatii amfiartroze cavum articular este un spațiu capilar într-o articulație vie care este strânsă împreună de presiunea externă a țesutului.

Acest spațiu comun este caracteristica unei articulații adevărate sinoviale. Bursa sinovială protejează tendoanele împotriva stresului particular atunci când alunecă peste oase, ca urmare a mișcării articulațiilor.

Ce sunt articulațiile:

Locația obișnuită a acestor bursae sunt țesuturile capsulei articulare, adică unde tendoanele se atașează de os articulatii amfiartroze unghi larg și unde au loc mișcări puternice de forfecare împotriva pielii și osului. Tendinele sau tecii sinoviale sunt pachete de fibre de colagen care se extind între tendoanele care rulează în direcții diferite pentru a se asigura că tendoanele sunt ghidate unul lângă celălalt.

medicamente pentru regenerarea cartilajelor

Membranele țesutului conjunctiv se găsesc, de asemenea, care înglobează tendoanele lungi, ghidând tendoanele și transportând vasele care alimentează tendoanele. Mobilitatea articulațiilor depinde de forma și apropierea de potrivire a suprafețelor articulare ghidarea oaselorde dispunerea și rezistența ligamentelor articulare ghidarea ligamentelor și de dispunerea și direcția funcțională a mușchilor care acționează asupra oaselor mobile.

Forma geometrică particulară articulatii amfiartroze suprafețelor articulare determină direcția de mișcare a unei articulații, articulatii amfiartroze numărul de grade de libertate. Există șase tipuri de bază articulatii amfiartroze articulație, elipsoidă, sferoidală sau bilă și soclușa sau sellarpivot și plan - în funcție de forma geometrică și direcțiile principale de mișcare Fig. Articulația balamalei sau ginglymus permite rotirea în jurul unei axe, care se află perpendicular pe părțile mobile.

Tipuri de articulații

O articulație cu balamale are un singur grad de libertate. Genunchiul și articulațiile interfalangiene la nivelul mâinilor sunt exemple de articulații cu balamale. Articulația elipsoidală permite mișcarea în jurul a două axe de rotație biaxială.

umflarea artrozei genunchiului

Condilul are formă de ouă elipsoid și se încadrează în priza articulară potrivită. Exemple de acest tip sunt articulațiile dintre încheietura mâinii și oasele antebrațului și articulațiile dintre occiput și primele vertebre.

 • Tipuri de articulații - Tehnologie dentară: Cum să faci, Sfaturi
 • (PDF) 1. Clasificarea articulatiilor | Andreea Uţă - familyzone.ro
 • Articulatiile reprezinta totalitatea elementelor prin care se asigura unirea dintre capetele a doua sau mai multor oase.
 • Стратмор продолжал: - Несколько раз Танкадо публично называл имя своего партнера.
 • Preț de droguri pentru articulații
 • Сьюзан стояла, завернувшись в мохнатое полотенце, не замечая, что вода капает на аккуратно сложенные веши, приготовленные накануне: шорты, свитер - на случай прохладных вечеров в горах, - новую ночную рубашку.
 • (PDF) ARTICULATIILE pot fi | Andrei Rusu - familyzone.ro
 • Cel mai bun gel pentru osteochondroză

Articulația sferoidală sau cu bilă și priză are trei grade de libertate; adică mișcările sunt posibile în toate axele spațiale. Exemple sunt articulațiile șoldului și umărului. Șaua sau articulația sellar permite mișcări în jurul a două axe spațiale, ceea ce înseamnă că are două grade de libertate ca urmare a două suprafețe articulate arcuite cu curbe de potrivire.

 • Înțelesul articulațiilor (Ce sunt acestea, concept și definiție) - Fapte -
 • Dr. familyzone.ro Articulatiile - material didactic auxiliar -
 • Clasificare : -dupa numarul oaselor ce intra in alcatuire : 1.
 • Care sunt tipurile de articulații din corpul uman?
 • Articulațiile gleznelor doare
 • Articulații pentru mișcarea lor Ce sunt articulațiile: Articulațiile sunt țesuturi anatomice care facilitează mișcările mecanice, oferă elasticitate și servesc ca o uniune între oase, oasele și cartilajul sau între țesutul osos și dinți.
 • 3 Artrologie Master Kineto
 • Medicament pentru îmbunătățirea cartilajului

Una dintre articulațiile din degetul mare este un exemplu de acest tip. Articulația pivotului apare atunci când un os în formă de inel înconjoară un pivot sau articulatii amfiartroze pivot de os, ceea ce face posibilă rotirea în jurul axei pivotului.

Atât inelul osos, cât și coaja osului sunt capabile să se rotească în acest caz. Articulația dintre prima și a doua vertebră cervicală articulația atlanto-axială este un exemplu de articulație pivot. Articulația plană permite o mișcare articulatii amfiartroze alunecare de suprafețele articulare plane unele față de altele.