Medical Market - Rolul reabilitării medicale în managementul pacientului hemofilic

Artrita hemofilica. Tipuri de hemofilie

34.3 ARTRITA PSORIAZICA pentru rezi. Dupa Compendiu.

Complicatii Hemofilia Hemofilia este o boala rara in cadrul careia sangele nu se coaguleaza normal deoarece ii lipsesc anumite proteine care participa la procesul de coagulare sangelui factori de coagulare. Daca ai hemofilie, s-ar putea sa sangerezi spontan sau mai mult timp dupa un traumatism decat daca sangele s-ar artrita hemofilica normal.

tratament de creolă articulară ce să faci genunchi dureri

Taieturile mici nu sunt o problema. Insa, daca ai un deficit sever al proteinei care coaguleaza sangele, cea mai mare ingrijorare o reprezinta hemoragia interna, in special cea de la nivelul articulatiilor genunchilor, artrita hemofilica si coatelor dar si sangerari nazale sau gastrice si urinare. Aceasta hemoragie interna iti poate afecta organele si tesuturile si iti poate pune in pericol viata.

articulațiile piciorului doare ce să facă baie pentru durere în articulația cotului

Hemofilia este o disfunctie genetica. Tratamentul presupune administrarea regulata a factorului de coagulare specific care este redus.

Durerea de umăr a lui Parkinson durere în articulațiile umărului stâng

Simptome Semnele si simptomele hemofiliei variaza in functie de nivelul factorilor de coagulare. Daca artrita hemofilica factorului de coagulare este usor redus, poti sangera doar dupa o interventie chirurgicala sau dupa un traumatism.

  1. Artropatie-hemofilica: Cauze posibile & Diagnostice diferențiale | Symptoma
  2. Hemartroza spontana este o problema comuna ambelor tipuri de hemofilie care poate duce la artropatie cronica deformanta.
  3. Medical Market - Rolul reabilitării medicale în managementul pacientului hemofilic
  4. Acest lucru favorizează sângerarea spontană şi agravează hemoragiile cauzate de anumite leziuni, traumatisme ori intervenţii chirurgicale.
  5. Articulația doare după întindere

Daca deficitul este sever, poti manifesta hemoragie spontana. Semnele si simptomele hemoragiei spontane sunt: Sangerare inexplicabila si excesiva in urma taieturilor sau ranilor ori dupa lucrari dentare sau interventie chirurgicala Vanatai multe si mari sau adanci Sangerare neobisnuita dupa vaccinari Durere, artrita hemofilica sau rigiditate in articulatii Sange in urina sau scaun Sangerare din nas fara o cauza cunoscuta La sugari, iritabilitate artrita hemofilica Hemoragie cerebrala O simpla lovitura la cap poate determina hemoragie cerebrala la persoanele care au hemofilie severa.

Acest lucru se intampla rar, insa este una dintre cele mai severe complicatii care se pot produce.

dă clic și doare o articulație de șold gel folosit pentru durerile articulare

Semnele si simptomele sunt: Durere de cap prelungita.