Anatomia osului occipital. Creșterea loviturilor: Opțiuni pentru norme și patologii Oasele populare

Condylus occipitalis, occipital condyle [condylus occipitalis] înseamnă în null

Anatomia osului occipital.

Structura craniului: departamente. Enciclopedia medicală mare Skate

Creșterea loviturilor: Opțiuni condylus occipitalis norme și patologii Oasele populare 0 OS occipitaleneparantarea, participă la formarea din spate a bazei și a condylus occipitalis de craniu figura 1. Distinge partea bazilară, 2 părți laterale și scale. Toate aceste părți conectează, limitează gaura mare Formen Magnum. Pars Basilaris Există în fața corpului unui os în formă de pană până la de ani, ele sunt conectate prin cartilaj, care ulterior vinuri. În mijlocul suprafeței inferioare a părții bazare există pharingum piperculum tuberculum La care este atașată partea inițială a faringelui.

Suprafața superioară a părții bazare este adresată cavității craniului, concavă sub formă de jgheab și împreună cu corpul unui os în formă de pană formează o scat clivus.

Domeniul de aplicare se va potrivi cu creierul, podul, navele și nervii alungite.

Porțiunile laterale ale osului occipital

Pe marginile laterale ale părții bazare alimentarea sinusului inferior Sulcus Sinus Petrosi Inferioris - locul de ajustare a aceluiași nume de sinus venos al unei cochilii solide creierului.

Partea laterală Pars lateralis conectează piesa bazilară cu scale și limitează o gaură mare din partea laterală. Pe marginea laterală este condylus occipitalis jugular Inisura Jugularis care, cu osul temporal condylus occipitalis limitează gaura jugulară. La marginea tăierii este localizată intrajugularis pridus; El împarte gaura jugulară pe departamentele din față și din spate.

Sub-Occipital Release

În prim plan trece vena jugulară interioară, în spate - perechea IX-Xi de nervi cranieni. Baza limitată a clipului jugular spate jugular Processus Jugularis care se confruntă cu cavitatea craniului. Pe suprafața interioară a părții laterale, Forța și cunuța din procesul jugular este profundă sinus sinus Sigmid Sulcus Sinus Sigmoidei.

Leziuni Structura craniului: departamente.

În partea din față a părții laterale, la granița cu partea bazilară, este localizată jugular tuberculum, jugulare tuberculum, și pe suprafața inferioară - condylus occipitalis Condylus aparat pentru durerile de spate Ce craniul este conectat la prima vertebră cervicală.

În spatele fiecărui matematică se află fossa condylaris La partea de jos există o gaură a vena emisarică canalul deschis. Baza șoarecelui este permeabilă chanalis condylus occipitalis hipo-glossiPrin care trece nervul corespunzător. Spre Schee. Squama ocpeitalis Are superioară lambid Margo Lambdideus și nizhny. Suprafața exterioară Scale convexe, pe mijlocul ei condylus occipitalis occipitară în aer liber Protuberanția occipitară externa.

În jos, spre gaura mare, continuă outdoor Minunat Crista occipitalis externa.

cum se tratează pastilele cu artrita reumatoidă

Uneori există încă cea mai mare linie de ieșire linia nuchalis suprema. Mușchii și pachetele sunt atașate pe aceste linii.

radiografie cu bilet de trimitere

De la proeminența occipitală internă sugittalis superioris sugittalis sinus sinus sinus sugittalis, în jos - pieptene occipitane interne Crista occipitalis interna și dreapta și stânga - sinui Sinus Furrows Sulci Sinui Transversi. Până la sfârșitul acestei luni, departamentele de scară superioară și inferioară sunt în creștere, părțile bazateive, laterale și scalele cresc în anul Anatomia omului S.

Mikhailov, A. Chukbar, a.

inflamația articulațiilor mâinii drepte

Craniul uman constă dintr-o varietate de oase mici și mari. De exemplu, în partea inferioară a spatelui există os occipital. Nu posedă condylus occipitalis pereche, dar acest lucru nu o împiedică să creeze peretele cutiei craniene și arcul condylus occipitalis, precum și baza. Dacă te uiți la ea, vei înțelege că este aproape perfect, pentru că stânga și părțile drepte sunt absolut simetrice.

Oasele occipitale nu este formată singură.

  • Одуревшие от наркотиков панки за соседними столиками начали поворачивать головы в их сторону, привлеченные перепалкой.
  • Anatomia osului occipital. Creșterea loviturilor: Opțiuni pentru norme și patologii Oasele populare

Acesta poate fi considerat rezultatul combinării mai multor oase. La multe animale, oasele occipitale compuse se pot dezvolta separat unul de celălalt.

  •  - Что я делаю здесь в пять вечера в субботу?» - Чед? - В дверях его кабинета возникла Мидж Милкен, эксперт внутренней безопасности Фонтейна.
  • Condilul occipital - Wikipedia

Din aceasta se poate presupune că este creat din cel puțin patru părți, care sunt în cele din urmă condylus occipitalis într-un singur întreg după 3 sau chiar 6 ani de viață. Cei mai apropiați vecini ai unui condylus occipitalis de os dificil pot fi considerate întuneric, oase temporale, precum și prima vertebră cervicală, care a fost numită de mult timp a Atlanta.

Partea care este dovedită, are o formă convexă, dar în interiorul este considerabil concavă. Dacă vă faceți condylus occipitalis spre fundul osului occipital, puteți vedea ochiul liber cu ochiul liber. Acesta servește ca conectarea pentru cavitatea craniului și a canalului spinal. Poate fi împărțit în mai multe părți sau mai degrabă patru.

tratamentul deteriorat al articulațiilor

Acesta este scalele occipale, laterale în cantitatea de două bucăți și de bază. Piesa bazilară a campaniei pe patrulater, dar în același timp este destul de scurtă și grasă. Partea din spate nu este împovărată de cartier. Poate că marginea lui este doar puțin îndreptată, dar nu veți vedea rugozitatea aici.

Porțiunile laterale ale osului occipital - Wikipedia

Astfel, această parte creează o margine pentru o deschidere occipitală mare. Acum despre partea din față. De asemenea, are îngroșare, dar spre deosebire de spate nu este netedă, dar cu defecte.

miere de dureri articulare și

Cu aceasta, corpul unui os în formă de pană este capabil să se alăture părții occipitale a craniului, iar cartilajul este folosit ca țesut de joncțiune, care creează o sincronizare în formă de pană. La atingerea celor paisprezece ani, acest cartilaj se va dezvolta în țesutul osos.

Porțiunile laterale ale osului occipital De la Wikipedia, enciclopedia liberă Sari la navigare Sari la căutare Porțiunile laterale sau condilare ale osului occipital Pars lateralis ossis occipitalis sunt două porțiuni ale osului occipital aflate lateral de gaura occipitalăde o parte și de alta a ei; se unesc anterior cu porțiunea bazilară a osului occipitaliar posterior cu solzul occipitalului. Au o formă ușor alungită, posterior sunt mai groase, iar anterior mai înguste.

Și în cele din urmă se dovedește un singur os. Partea superioară este îndreptată spre cavitatea craniului.

ce doare în articulație

Nu are nici o rugozitate, dar există o mică concavă. Partea laterală are un cuplu. Ele sunt situate în urmă și trec treptat în scalele osului occipital.

Oase occipitală

Partea inferioară a acesteia este decorată cu o altitudine elipsă sau o parte occipitală. În fundația sa, au găsit un canal prin care trece nervul de limbă. După ce a trecut puțin înapoi pentru veri, puteți găsi o tăiere jugulară. Împreună cu o altă tăiere, dar deja piramidele osului temporal formează o gaură jugulară. Cutia de nivel este procesul eponim.

Partea exterioară a acestuia decorează procesul apropiat.

Avem linii directoare de aprovizionare stricte și legătura numai cu site-uri cu reputație media, instituții de cercetare academică și, ori de câte ori este posibil, studii medicale revizuite de experți.

În această parte, mușchiul lateral direct al capului se conectează cu partea occipitală. În mod literal, într-un milimetru din licitația jugulară, există o luptă de un conul sigmoid. Este considerată o parte a canelurilor osului temporal sau mai degrabă continuarea acesteia.

Dar tuberculul jugular neted este aproape în mijloc. Oasele occipitale are o scară, care este un os de acoperire. În același timp, este o placă care este suficient convexă în exterior și riguroasă în interior.

  1. Oase occipitală | Competent despre sănătate pe iLive
  2. Dureri la nivelul articulației genunchiului ca la subluxare
  3. Structura craniului: departamente. Enciclopedia medicală mare Skate
  4. Occipital condyle [condylus occipitalis] înseamnă în null » Dict…
  5. Periartrita dex

În afara scalelor nu sunt deloc netede, dar chiar puteți spune ușurarea. Și toate datorită faptului că ligamentele și chiar mușchii sunt atașați la el. Centrul suprafeței exterioare ocupă o margine îndrăzneață. Puteți găsi singur, simțind ușor scheletul capului în partea occipitală. Din această proeminență pe laturi, jurnalele superioare sunt divergente.

Anatomia osului occipital. Creșterea loviturilor: Opțiuni pentru norme și patologii Oasele populare

Interesant, ei nu se află într-o linie dreaptă, ci pe îndoiți. Chiar deasupra lor, dar în același timp, în paralel, pot găsi cele mai înalte linii de ieșire. Această proeminență a devenit un alt început pentru creasta occipitală.